Renovatiewerken afbraakwerken verbouwen buitenrenovatie binnenrenovatie links contact actueel info@renovatiewerken-oudenaarde.be
Renovatiewerken

verbouwen en verbouwingen

SL Construct bv, Oudenaarde - Horebeke, Oost-Vlaanderen, België

info@renovatiewerken-oudenaarde.be

0485 42 29 85 of 0468 06 48 58

 


Verbouwen of renoveren ?

Wanneer we het hebben over verbouwen van een woning of bedrijfsgebouw, dan wordt er gedacht aan een complete transformatie van de bestaande constructie. Men kan rustig stellen dat verbouwen meestal veel ingrijpender is dan renoveren.

Bezint eer je begint !

Verbouwen is een belangrijke gebeurtenis in een mensenleven. Men wil het huis van zijn (of haar) dromen krijgen wanneer de verbouwing achter de rug is. Zorg er voor dat alle familieleden hun zegje kunnen doen en de nodige inbreng hebben bij de voorbereiding van de werken en bij het gewenste eindresultaat. Een verbouwing kan pas een succes zijn wanneer alle partners zich kunnen terugvinden in het resultaat van het verbouwproces.

verbouwen

Als jong koppel denk je ook best goed na hoe je gezin er in de toekomst gaat uitzien. Want verbouwen doe je ook in het vooruitzicht om over voldoende ruimte te beschikken voor alle gezinsleden.

Goede raad is goud waard. Dit geldt zeker ook wanneer men aan verbouwen denkt. U kan beroep doen op een architect, maar u kan ook op onze lange ervaring en onze raad rekenen. SL Construct staat steeds klaar om verbouwers met raad en daad bij te staan.

De buitenzijde verbouwen

Het gebouw dat u op het oog heeft kan beantwoorden aan de eisen die u stelt op het vlak van beschikbare ruimte. Maar dit betekent nog niet dat die woning er helemaal uitziet zoals u het zou wensen.

Door de buitenkant te verbouwen kan er zowel aan het uitzicht als aan de isolatie heel wat worden gedaan. Oude gevelstenen of façadestenen worden verwijderd en de gevel kan (eventueel na het aanbrengen van een isolatielaag) worden bekleed met nieuwe gevelstenen, steenstrips of gevelbepleistering (crepi). Indien het bestaande gevel nog in goede staat is, kan door het kaleien ervan de uitstraling helemaal anders worden. Meer over gevelrenovatie kan u lezen op onze website.

Kan het dak misschien ook een opknapbeurt gebruiken ? Het ontmossen kan u gerust aan ons overlaten. Net zoals het vervangen van het gebinte en de pannen toe. Een dakraam (Velux) plaatsen is een koud kunstje voor SL Construct. Verlies ook de isolatie van de zolder niet uit oog...

Door het houten buitenschrijnwerk te herschilderen of het indien nodig te vervangen door ramen en deuren in PVC of aluminium, krijgen de buitengevels een compleet andere look.

Door te verbouwen kan er ook nieuwe ruimte worden bijgemaakt. Een aanbouw of uitbouw kan u de gewenste extra kamer bezorgen.

De binnenkant verbouwen

De binnenruimte van een gebouw verbouwen bestaat in grote lijnen uit het uitbreken van muren en het toevoegen van nieuwe binnenmuren. Hierbij wordt de stabiliteit van het gebouw niet uit het oog verloren. Waar nodig voorzien wij de nodige steunbalken en poutrellen.

verbouwen

Wat dacht u van een nieuwe en grotere keuken ? Of van een extra badkamer ? Een bureau, extra slaapkamer of een grotere living kunnen net zo goed.

Ook voor de binnenafwerking kunnen we zorgen. Een oude vloer vervangen door een nieuwe of door parket of laminaat. Of een plafond vervangen door een nieuw. Binnendeuren vervangen : geen probleem !

Premies voor het verbouwen

De overheid moedigt het verbouwen en renoveren sterk aan. Zowel de Vlaamse overheid als de gemeentes verstrekken premies voor wie verbouwt.

Kijk even op de website van het Vlaams Gewest met de premies voor renovatie om een compleet overzicht te krijgen van alle mogelijke premies waar u aanspraak kan op maken.

Een handig hulpmiddel kan ook de premiezoeker zijn. Door te zoeken op de postcode van uw gemeente, krijgt u een overzicht van alle bestaande premies.

Maar ga zeker ook kijken op de website van de gemeente waar u woon( (of gaat wonen). Sommige gemeentes verlenen ook speciale premies die van plaats tot plaats kunnen verschillen.

Een extraatje dat altijd mooi meegenomen is : verbouwen gebeurt in bijna alle gevallen aan het verminderde BTW-tarief van 6% !

Vergeet niet dat al onze offertes gratis en vrijblijvend zijn. Neem dus gerust contact met ons op !

Facebook Renovatiewerken Youtube Renovatiewerken Pinterest Renovatiewerken Instagram Renovatiewerken