Renovatiewerken afbraakwerken verbouwen buitenrenovatie binnenrenovatie links contact actueel info@renovatiewerken-oudenaarde.be
Renovatiewerken

Buitenrenovatie

SL Construct bv, Oudenaarde - Horebeke, Oost-Vlaanderen, België

info@renovatiewerken-oudenaarde.be

0485 42 29 85 of 0468 06 48 58

 


Met buitenrenovatie kan er meer dan u denkt

Het uitzicht van uw woning zegt veel over wie u bent. Want een mooi onderhouden buitenzijde is het visitekaartje van de eigenaar. SL Construct wil u alle troeven in handen geven om uw woning er weer piekfijn te laten uitzien. Wij kunnen er voor zorgen dat met een buitenrenovatie de buitenzijde van uw huis er weer als nieuw uit ziet.

buitenrenovatie

Dakrenovatie voor het dak

Een grondige inspectie van het dak en van de zolder is nodig om eventuele lekkages aan het licht te brengen. Dakpannen, goten en aflopen kunnen aan vervanging toe zijn. Bekijk deze ingrepen steeds als prioritair.

Een dak kan groen worden door mos aanslag; ontmossen is dan de boodschap. Bent u niet langer tevreden over de huidige dakbedekking, kunnen wij u een goed en mooi alternatief aanbieden.

Wij kunnen uw dak ook geschikt maken voor het plaatsen van zonnepanelen.

De kelder

Indien er een kelder aanwezig is in het te renoveren gebouw, dan verdient die zeker de nodige aandacht. Zoals geweten zijn kelders gevoelig voor vochtinsijpeling. Kampt u met een dergelijk probleem, is het aangeraden om dit als eerste aan te pakken en op te lossen.

Zo vermijdt u dat het probleem na verloop van tijd alsmaar groter wordt. SL Construct kan instaan voor een aangepaste vochtbestrijding. Lees meer hierover op onze website over vochtbestrijding.

Gevelrenovatie voor de buitenmuren

Vochtplekken op de binnenmuren wijzen op een probleem met de waterdichtheid van de gevel. In het geval van opstijgend vocht, wordt best gekozen voor het injecteren van de muren met een vochtwerend middel. Tegen doorslaand vocht is het aanbrengen van een hydrofuge of hydrofoberen aangewezen.

Oud of gedeeltelijk verdwenen voegwerk kan een andere oorzaak zijn. De oude voegen verwijderen en de gevel hervoegen is dan de beste oplossing. Hetzelfde geldt voor beschadigd metselwerk of beton. De vuistregel is steeds te herstellen vooraleer verdere stappen te ondernemen.

Gevels renoveren

Wanneer een gevel hersteld en grondig schoongemaakt is, kan gedacht worden aan een nieuw uitzicht. Het hervoegen van de gevel is een eerste optie.

Indien het metselwerk in goede staat verkeert, kan gedacht worden aan kaleien van de gevel. Hierbij wordt de structuur van de gevel bewaard, maar er wordt ook een nieuwe laag op aangebracht.

Denk zeker ook even aan het herbekleden van de buitengevels. Het aanbrengen van een pleisterlaag of crepi verandert compleet het uitzicht van het gebouw. Hetzelfde geldt voor het bekleden met steenstrips of plaketten.

buitenrenovatie

Bijkomend voordeel van deze werkwijzen is, dat er ook een extra isolerende onderlaag kan worden aangebracht. Zo slaat u dan twee vliegen in één klap : een nieuw uitzicht en een verbeterde isolatie voor het hele gebouw.

SL Construct is sedert jaren de specialist in gevelrenovatie !

Ramen en deuren renoveren

Indien het bestaande (houten) buitenschrijnwerk nog in goede staat is en dus niet door vocht of houtrot is aangetast, kan men overwegen het in het oorspronkelijke staat te herstellen. Een nieuwe laag beits of verf op het schrijnwerk kan wonderen doen.

Zijn de ramen en deuren aan vervanging toe, dan kan u kiezen tussen nieuw buitenschrijnwerk in PVC, aluminium of hout. Tijdens een bezoek ter plaatse kunnen wij u helpen om uw keuze te maken.

Aluminium zal steeds blijken als duurste, maar ook als duurzaamste uit de bus te komen. De prijzen van PVC en (kwaliteits)hout liggen dicht bij elkaar. Door te kiezen voor extra isolerende dubbele beglazing kan u later ook aardig besparen op de stookkosten.

Wist u dat de Vlaamse overheid en ook verschillende steden en gemeentes een premie of subsidie geven voor buitenrenovatie ? Kijk even op premies voor renovatie. Of kijk op de website van de premiezoeker.

Tevens kan u genieten van het verminderde BTW-tarief van 6% !

Wil u meer weten over gevelrenovatie ? Kijk dan even op onze website.

Al onze offertes zijn GRATIS en zonder verplichtingen. Contacteer ons dus gerust !

Facebook Renovatiewerken Youtube Renovatiewerken Pinterest Renovatiewerken Instagram Renovatiewerken