Renovatiewerken afbraakwerken verbouwen buitenrenovatie binnenrenovatie links contact actueel info@renovatiewerken-oudenaarde.be
Renovatiewerken

Binnenrenovatie of interieurrenovatie

SL Construct bv, Oudenaarde - Horebeke, Oost-Vlaanderen, België

info@renovatiewerken-oudenaarde.be

0485 42 29 85 of 0468 06 48 58

 


Zolderrenovatie

binnenrenovatie

Wanneer een zolder volgens de regels van de kunst geïsoleerd is, kan u er aan denken om de ruimte een andere bestemming te geven. Het creëren van een extra slaapkamer, een rustig bureau of een hobbyruimte zijn slechts een paar voorbeelden van de verschillende mogelijkheden die er zijn.

Gemetste bijkomende muren zijn mogelijk op een ondergrond in beton. Op een houten vloer zijn binnenwanden of stijlmuren (Gyproc) de ideale oplossing.

De zolder wordt ook gebruikt om een condensatieketel op gas een plaats te geven.

Via de zolderruimte kan ook de installatie van zonnepanelen en van een zonneboiler voorbereid worden.

Badkamerrenovatie

Voldoet de huidige badkamer niet aan de eisen van modern comfort, kies dan voor een complete renovatie. SL Construct kan zorgen voor het uitbreken van de oude badkamer en het verwijderen van de leidingen. Na het plaatsen van de nieuwe leidingen, sanitair en wandbekleding, is uw nieuwe badkamer instapklaar. Zelfs die moderne inloopdouche kan een plaatsje krijgen.

Slaapkamerrenovatie

binnenrenovatie

Is er onvoldoende klaarte in de slaapkamer, dan kunnen wij zorgen voor een extra raam of voor een in het dak ingebouwd kantelraam (Velux).

Wie droomt er niet van een slaapkamer met een dressing ? Ook deze droom kunnen wij verwezenlijken.

Keukenrenovatie

Eindelijk eens werk maken van een nieuwe keuken ? En dan bijvoorbeeld een keuken met kookeiland ? Wij kunnen instaan voor de complete vernieuwing van de oude keuken. Uitbreken en verwijderen van de oude leidingen en die vervangen door nieuwe, is een kolfje naar onze hand.

Livingrenovatie

In een living kan ook heel wat renovatie nodig zijn. Een oude vloer en een oude ondervloer of chape kunnen vervangen worden door een nieuwe isolerende chape. Hier kan ook vloerverwarming worden in gelegd. Hier bovenop kan zowel een nieuwe vloer of een andere vloerbedekking zoals massief parket of laminaat komen.

Wanden die er wat afgeleefd uitzien kunnen een compleet nieuw uitzicht krijgen. Denk aan een (gekleurde) pleisterlaag, houten planchetten of steenstrips.

binnenrenovatie

Al lang aan het dromen van een cassettehaard op aardgas om die verouderde open haard te vervangen ? Neem de gelegenheid te baat om deze leuke en mooie stap te zetten.

Het plafond kan opgefrist worden door het te herschilderen of te herbekleden.

Kelderrenovatie

Een droge kelder kan een extra ruimte worden. Een nieuwe indeling van de kelder met binnenmuren, maakt het mogelijk om een gedeelte als wijnkelder te voorzien. Ook een diepvriezer voelt zich prima thuis in een koele kelder en zal minder verbruiken.

Een extra (koele) berging in de kelder is ook altijd mooi meegenomen.

Renovatie elektriciteit

Het valt dikwijls voor dat een oudere woning niet beschikt over een geldig keuringscertificaat voor de elektrische installatie. Daar bestaat slechts één goede oplossing voor : de complete installatie vernieuwen.

binnenrenovatie

Behalve voor de veiligheid is dit ook belangrijk om het gebouw aan te passen aan de huidige eisen. We hebben nu een stuk meer stopcontacten nodig dan pakweg een halve eeuw geleden. De nieuwe installatie zal dan ook een stuk meer energie kunnen verwerken dan vroeger het geval was.

SL Construct kan zorgen voor de vakkundige verwijdering van de oude elektrische installatie. Wij zorgen ook voor het aanbrengen van de nodige sleuven voor de nieuwe leidingen.

Renovatie sanitair

Een veel voorkomend probleem bij oude woningen is de staat van het sanitair. Schrik niet dat de oorspronkelijke leidingen voor het drinkwater nog in lood zijn. Lood is een zwaar en giftig metaal dat de gezondheid ernstige schade kan berokkenen en moet dus uit het hele gebouw verwijderd worden.

Moderne waterleidingen zijn vervaardigd uit een sterke kunststof en gaan een leven lang mee.

Het verdient aanbeveling om ook alle afvoeren aan een grondig onderzoek te onderwerpen. Oude afvoerleidingen zijn dikwijls nog uit gebakken aarde (grés) en dus zeer kwetsbaar. Om het gevaar op lekken uit te sluiten worden die vervangen door buizen in PVC.

Indien er geen regenwaterput is, moet het regenwater gescheiden van het afvalwater worden afgevoerd. Dit is een gescheiden riolering, in vele gevallen verplicht door de overheid.

SL Construct is van alle markten thuis en dus uw vertrouwen waard voor elke renovatie. Contacteer ons gerust voor een gratis en vrijblijvende prijsofferte !

Facebook Renovatiewerken Youtube Renovatiewerken Pinterest Renovatiewerken Instagram Renovatiewerken